سرما خوردگی یا آنفلولانزا چیست؟
آیا می دانید سرما خوردگی یا آنفلولانزا چیست؟ سرماخوردگی و آنفلوانزا دو بیماری متفاوت هستند که با علائم شباهتدار همراه هستند. برخی از علائم سرماخوردگی شامل سردرد، گلو درد، عطسه، خستگی، کاهش اشتها، سرما و گرفتگی صدا هستند. آنفلوانزا اغلب با ویروسهایی مانند ویروس آنفلوانزا A و B منتشر میشود.
علائم آنفلوانزا شامل تب بالا، سردرد شدید، خستگی، سرگیجه، عضلات دردناک، سرفه، گلو درد و اشکال در گوش و بینی هستند. برای تشخیص مشخص بین سرماخوردگی و آنفلوانزا، باید به پزشک مراجعه کرده و آزمایشات لازم را انجام دهید.
علائم مشترک بین سرماخوردگی و آنفلوانزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا دو بیماری متفاوت هستند، اما دارای برخی علائم مشترک هم هستند که باعث می شود در تشخیص صحیح بیماری اطمینان بیشتری حاصل شود. برخی از این علائم شامل تب، سردرد، خستگی، سرفه، گلو درد، عطسه، بی اشتهایی، درد عضلانی و خشکی دهان و لب هستند. این علائم میتوانند در هر دو بیماری رخ دهند، اما در بعضی از موارد ممکن است شدت و نوع این علائم متفاوت باشد. برای تمایز بین سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز باید به برخی علائم ویژه هر بیماری توجه کرد. برای مثال، در آنفلوانزا علاوه بر علائم فوق، درد عضلانی و تب بالاتری نیز وجود دارد.
همچنین، در بعضی از موارد آنفلوانزا ممکن است با علائم خفیف شروع شود و سپس به شدت افزایش یابد. بنابراین، در صورت بروز هر یک از این علائم، بهتر است با پزشک مشورت کرده و تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید.
در هر دو بیماری، افراد ممکن است با گلو درد، سردرد، تب، خستگی و سرفه مواجه شوند. همچنین در هر دو بیماری ممکن است علائم معدهای مانند تهوع، استفراغ و اسهال نیز دیده شود. اما باید توجه داشت که علائم آنفلوانزا شدیدتر از سرماخوردگی هستند و ممکن است با درد عضلانی، لرزش و عطسه شدید همراه باشند. همچنین در برخی موارد آنفلوانزا میتواند منجر به عوارض جدیتری مانند التهاب ریه و پنومونی شود. به هر حال، در صورتی که علائم شما شدید است و برای چند روز پیاپی ادامه دارد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب را دریافت کنید.
پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا بیماریهای شایعی هستند که معمولا در فصل پاییز و زمستان با شیوع سرمای هوا افزایش مییابند. بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، تقویت سیستم ایمنی بدن است. برای این منظور میتوان از روشهایی مثل مصرف غذاهای سالم و با مقدار کافی ورزش منظم، خواب به مدت کافی، استرس کاهش یافته، داشتن سبک زندگی سالم، رعایت بهداشت شخصی و استفاده از ماسک صورت و دستکش استفاده کرد.
همچنین آموزش فرزندان برای شستن دستها و عدم تماس با افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز در کاهش شیوع این بیماریها مؤثر است. در صورت بروز علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز، باید از مراجعه به پزشک و مصرف داروهای مناسب استفاده کرد.
درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا دو بیماری عفونی انتشاری هستند که بهطور بالقوه در تمام فصول سال قابل ابتلا هستند. این بیماریها معمولاً با سرفه، عطسه و گلودرد همراه هستند و ایجاد خستگی، تب، سردرد و درد عضلانی نیز میکنند.
برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا، باید به استراحت کافی، مصرف مایعات بیشتر، مصرف داروهای ضد درد و خلطآور، و احتمالاً مصرف داروهای ضدویروسی و ضدباکتری شدید توجه شود. در صورتی که علائم بیماری رو به بدتری میگراید و مشکلات تنفسی شدیدی ایجاد میکند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
همچنین در مناطق با شیوع بیماری بالا، واکسنهای آنفلوانزا با توجه به سطح خطر به همراه داروهای ضد ویروسی در نظر گرفته میشود. این بیماریها معمولاً با درمان مناسب و استفاده از روشهای پیشگیری مانند شستشوی دستها و جلوگیری از اشتراک گذاری لوازم شخصی مثل لباس، کلاه و دستمال، قابل کنترل و درمان هستند.
تغذیه مناسب در هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا
سرماخوردگی و آنفلوانزا بیماریهای شایع در فصل سرما هستند و تغذیه مناسب در این بیماریها میتواند بهبود سریعتر و بهتری را به دنبال داشته باشد. برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا، افراد نیاز به مصرف غذاهایی دارند که حاوی مقدار مناسبی از ویتامین C، آنتیاکسیدانها، پروتئین، فیبر و سایر عناصر غذایی مورد نیاز جهت تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.
غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند میتوانند از علائم سرماخوردگی کاهش دهند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برخی از این غذاها شامل نارگیل، پرتقال، گوجه فرنگی، کیوی و فلفل قرمز هستند. همچنین، مصرف غذاهایی که حاوی پروتئین هستند مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. علاوه بر این، مصرف مقدار مناسبی از فیبر در غذاها میتواند به بهبود وضعیت گوارشی کمک کرده و علائم سرماخوردگی را کاهش دهد.
مثالهایی از غذاهای حاوی فیبر شامل سبزیجات، میوههای خالص و غلات مانند نخود فرنگی، برنج قهوهای و نان هستند. در نهایت، مصرف آب و مایعات بیشتر نیز بهبود علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را به همراه دارد. مصرف چای گل گاو زبان، نعناع، زنجبیل و عسل نیز میتواند به تسکین علائم سرماخوردگی کمک کند.