ترمیمکننده پوست چیست وچه کاربردهایی دارد؟
کرم ترمیم کننده یکی از محصولات مراقبتی پوست آسیب دیده میباشد ، که باعث ترمیم و شفافیت پوست آسیب دیده میشود ، همه ما ممکن است خراشها و یا زخمهایی بر روی پوست خود داشته باشیم ، که جای باقیمانده از آنها تصویر ناخوشایندی روی پوست ایجاد کند . در این مواقع بهترین گزینه برای رفع جای زخم و یا جوش ترمیمکنندههای پوست میباشند .
در واقع ترمیم کنندهها روند بازسازی و احیاء سلول های آسیب دیده پوست را تسریع میکنند و باعث میشوند سریعتر جای زخم و یا جوش از بین برود.
ترکیبات کرم ترمیمکنندهها
کرمهای ترمیمکننده دارای ترکیباتی مانند کلاژن و لانولین میباشند .همانطور که میدانید کلاژن از افتادگی و پیری پوست جلوگیری میکند، همچنین باعث بهبود ساختار پوست شده و از خشکی آن جلوگیری میکند . همچنین ترمیمکنندهها حاوی ویتامین E ، ویتامین C ، انواع مواد معدنی و ترکیباتی مانند گلیسیرین و سوربیتول میباشند . ترمیمکنندهها سرشار از آنتی اکسیدان هستند . آنتی اکسیدان میزان فعالیت رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد در نتیجه مقدار کلاژنسازی افزایش میابد.
چرا به ترمیم کننده نیاز داریم ؟
پوست انسان در طول روز در معرض انواع آلودگیها ، نور خورشد ، قارچهای و باکتریهای پراکنده در هوا قرار میگیرد . استفاده از شویندههای نامناسب نیز عامل دیگری برای تخریب بافت پوست میباشند .
تخریب بافت پوست باعث به وجود آمدن چین و چروک و لکههای پوستی میشود و سلامت پوست به خطر میافتد . بنابراین بهتر است قبل از خریدن انواع کرم و لوسیون ابتدا پوست خود را توسط یک ترمیم کننده بازسازی کنید ، سپس از محصولات دیگر استفاده کنید . همچنین کرمهای ترمیم کننده به رفع جای اسکار باقی مانده از زخم ، جوش، سوختگی و خراشها کمک میکند و باعث بازسازی دوباره پوست میشود . همچنین این نوع کرمها گزینه مناسبی است برای افرادی که پوستشان دارای لک میباشد .
البته باید بدانید بهترین کرمهای ترمیم کننده نمی توانند جای جوش و زخمهای کهنه را از بین ببرند و یا جوشهای صورت شما را ترمیم کنند پس بهتر است به صورت اصولی این جوشها را درمان کنید زیرا کرمهای درمانکننده بیشتر به رفع آثار جوش و لکههای پوستی کمک میکنند .
انواع ترمیم کنندهها
- ترمیم کنندههای پوست
- ترمیم کنندههای مو
ترمیم کنندههای پوست به دوشکل دربازار عرضه میشوند :
- کرمهای ترمیم کننده
- پمادهای ترمیم کننده
تفاوت کرم ترمیم کننده و پماد ترمیم کننده چیست ؟
همانطور که پیشتر ذکر شد مواد اصلی به کار رفته در ترمیم کنندهها کلاژن ولانولین میباشد ، که مقدار این دو ماده در کرمها بیشتر از پمادها میباشد. علاوه بر مقدار مواد به کار رفته طریقه استفاده از هر کدام متفاوت میباشد . به این صورت که کرمها به صورت مالشی و ضربهایی جذب میشوند اما پمادها باید مدت زیادی روی پوست باقی بمانند تا بتوانند بافت اسیب دیده را ترمیم کنند
پمادهای ترمیم کننده معمولا مربوط به ترمیم زخم میباشند و در ترکیبات آنها از علاوه بر کلاژن و لانولین از وازلین نیز استفاده میشود . زینک اکساید یک پماد ترمیم کننده میباشد که به علت وجود اسید روی در ترکیب خود از قدرت بالایی در ترمیم زخم برخوردار است ، بهتر است بدانید اکسید روی به عنوان ماده فعال در ضدآفتابها کاربرد دارد .
انواع کرمهای ترمیمکننده
- کرمهای قوی
- کرمهای معمولی
- کرمهای ملایم
کرمهای قوی معمولا برای ترمیم زخمهای ناشی از جراحی و بریدگیهای و سوختگیهای وسیع کاربرد دارند.
کرمهای معمولی برای رفع جای جوشهای عمیق، اسکار ، سوختگیهای خفیف و زخمهای کوچک کاربرد دارند.
کرمهای ملایم بیشتربرای از بین بردن لکههای ناشی از آفتاب و لکههای کوچک کاربرد دارند.
مزایای کرم ترمیم کننده
- دارای اثر محافظت کنندگی به علت وجود ضدآفتاب در ترکیب این نوع کرمها
- دارای قدرت ترمیم کنندگی بالا
- دارای قدرت تحریک کلاژنسازی در پوست
- افزایش سرعت بازسازی پوست و فعال کردن مکانیسمهای ترمیمی
- دارای اثر ضد التهابی و ضد درد
- سوزش ، خارش و قرمزی پوست را از بین میبرد
- دارای خاصیت مرطوبکنندگی میباشد و خشکی زخم را از بین میبرد
- دارای خاصیت ضد عفونی کننده میباشد و باعث تمیز نگه داشتن محل زخم از انواع آلودگیشود
- با از بین بردن قارچهای سطح پوست از تکثیر آنها جلوگیری میکند
- باعث از بین رفتن اثرات آفتاب سوختگی میشود
- باعث از بین رفتن لکه های پوستی میشود
نکته مهمی که برای حصول بهترین نتیجه از ترمیم کنندهها وجود دارد ، مدت زمان مصرف ترمیم کننده ، طریقه مصرف آن و زمان مصرف میباشد که بسیار بر تاثیرگذاری این ترمیم کنندهها موثر میباشد . معمولا کرمهای ترمیم کننده باید مدت طولانی مصرف شوند تا بتوانند موثر واقع شوند.