چگونه می توان به کودکان خود کمک کرد تا از جویدن ناخن خودداری کنند؟
برای جلوگیری از جویدن ناخن راه های متعددی وجود دارد که خوب است در ابتدا با عوارض جویدن ناخن آشنا شوید.
ناخن جویدن چیست؟
جویدن ناخن یک عادت زشت و رایجی است که افراد در هر سنی با آن در گیر می شوند. عادتی غیر ارادی یا اجباری است. جویدن ناخن ها به خاطر داشتن اضطراب، استرس، ناامنی و سایر دلایل احتمالی رخ می دهد.
مطالعات نشان داده است که تقریباً 30 درصد از مردم عادت دارند که ناخن های خود را بجوند. عادت جویدن ناخن در بزرگسالان هم دیده می شود.
چه عواملی باعث جویدن ناخن می شود؟
جویدن ناخن یک عادتِ به منظور از بین بردن استرس است که در خیلی از کودکان و بزرگسالان امکان دارد اتفاق بیفتد. تقریباً هنگام عصبی بودن، استرس روحی یا روانی، گرسنگی در افرادی که عصبی، مضطرب و احساس کمبود می کنند دیده می شود. این عمل در آن ها بیشتر نشان داده می شود و این راهی برای کنار آمدن با استرسشان است.
عوارض جویدن ناخن
علاوه بر ایجاد احساس خجالت به خاطر جویدن ناخن و داشتن ناخن های زشت، اثرات منفی و آسیب زایی هم می تواند داشته باشد که به شرح زیر است:
- دچار عفونت دهان خواهند شد
موقع جویدن ناخن، در کودکان خیلی اوقات دست ها کثیف و آلوده هستند. و باکتری ها و میکروب های مضر روی دست سبب ایجاد عفونت در دهان، لب ها و لثه افراد خواهد شد. خوب است بدانید حدود دو هزار نوع عفونت پوستی در سالن های آرایش ناخن کشف شده است.
- ایجاد مشکلات در دندان ها
ناخن های ما عموماً سفت هستند و جویدن آن ها کاری دشواری است، زیرا اگر ناخن های خود را بجوید، دندان ها علل خصوص دندان های جلویی خود را خراب می کنید. این عادت حتی روی ظاهر دندان ها هم تاثیر گذار است. امکان دارد دندان های جلویی شما شکسته و یا ترک خورده شوند.
- توانایی استفاده از دستان کم خواهد شد
اگر عادت دارید که به طور طولانی ناخن های خود را بجوید و دستتان را به داخل دهانتان ببرید، دیگر نمی توانید به درستی وظایف شغلی خود را انجام دهید. برای موارد شدید تر جویدن ناخن ها سبب خواهد شد، فرد نتواند کارهای عادی و روزمره خود را به راحتی انجام دهد.
- دچار عفونت ناخن خواهند شد
جویدن ناخن سبب می شود ناخن های شما ضعیف تر شود و باکتری ها و قارچ هایی که وارد ترک های کوچک و زخم های روی ناخن شما شوند سبب ایجاد عفونت خواهند شد.
راه های مقابله با اضطراب
شرایطی در خانه یا مدرسه وجود دارد که سبب ایجاد استرس یا اضطراب خواهد شد و سبب جویدن ناخن در کودکان میشود. خیلی از موقعیتهای استرس زا وجود دارد که سبب ایجاد اضطراب می شود که به شرح زیر است:
- در گیر شدن با اعضای خانواده یا والدین
- طلاق در خانواده
- رفتن به یک مدرسه جدید
- فشار برای یادگیری خوب در کلاس یا ورزش
تقلید رفتار دیگران
کودکان خیلی راحت رفتارهای دیگران را انتخاب میکنند. جویدن ناخن یکی از آن رفتار ها است که کودک وقتی می بیند خواهر یا برادر دیگر یا یکی از اعضای خانواده آن را انجام میدهد، این عادت را تقلید میکنند.
چگونه جلوی جویدن ناخن های خود را بگیریم؟
ناخن جویدن بیشتر به عنوان عادتی در مقابل عصبانیت یا راهی برای کاهش استرس است. با درگیر شدن به یک استرس جایگزین مناسبی برای رفع نیاز، به خصوص آن که دستان شما را مشغول نگه دارد جویدن ناخن های خود است که بهتر است خود را به کار دیگری مشغول کنید.
آیا جویدن ناخن یک اعتیاد به حساب می آید؟
جویدن ناخن یک کار اعتیاد اور محسوب می شود. میلیون ها نفر در سراسر دنیا از این اعتیاد دردناک رنج می برند که از ترک سیگار هم سخت تر است. اما در بیشتر موارد به عنوان یک عادت نسبتاً خوش خیم شناخته شده است.
چگونه از جویدن ناخن جلوگیری کنیم؟
- خوب است به طور مرتب ناخن ها را کوتاه کنید. اگر ناخن کافی برای گرفتن دندان های شما وجود نداشته باشد این عادت از سر شما خواهد افتاد.
- آدامس بجوید تا دهان شما مشغول بماند.
رابطه جویدن ناخن و مشکلات معده
هنگامی که ناخن های خود را می جوید باکتری های زیر ناخن به دهان و روده شما وارد می شوند. آنها تا جایی که توانایی داشته باشند وارد نقاط مختلف بدن از جمله معده می شوند. ورود باکتری ها و میکروب ها سبب عفونت های دستگاه گوارش و روده می شوند که منجر به اسهال و درد شکم می شود.
آیا جویدن ناخن های شما نشانه اضطراب در شما است؟
جویدن ناخن همراه با اضطراب است، زیرا عمل جویدن ناخن ها، استرس و تنش را تسکین خواهد بخشید. افرادی که به طور عادی ناخن های خود را می جوند، بیشتر اوقات وقتی احساس عصبی، بی حوصلگی، تنهایی یا حتی گرسنگی داشته باشند، این کار را انجام می دهند.