درد پریود - درمان


چگونه درد پریود را متوقف نماییم؟
اینکه هر ماه با درد و گرفتگی دوران قاعدگی دست و پنجه نرم میکنید، میتواند بسیار طاقت فرسا و ناامیدکننده باشد. خوشبختانه روشهای درمانی اثبات شده و موثری وجود دارد که میتواند به شما در رفع درد پریودی و درمان گرفتگیهای قاعدگی کمک نماید. در این مقاله برخی از تکنیکهای موثر خانگی را با شما در میان میگذاریم.
ما در این سری از مقالات قصد داریم با ایجاد آگاهی به شما کمک کنیم تا درد ناشی از پریود را کنترل نمایید. اگرچه تکرار ماهانۀ درد پریودی و متداول بودن این مشکل در بین تعداد زیادی از خانمها، موجب میشود دردهای قاعدگی کمتر جدی گرفته شود، اما باید توجه نمود که بین درد طبیعی و مزمن
تفکیک قائل باشیم. لازم به ذکر است که این تکنیکها در شرایطی که درد خفیف تا متوسط داشته باشید مفید است. اما در زمانی که درد و ناراحتی مزمن و نگران کننده است باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.
در مقالۀ قبلی رایجترین علل ایجاد درد پریود را بررسی نمودیم. هدف ما از آن مقاله این بود که خاطرنشان سازیم گاهی اوقات لازم است برای حصول اطمینان از سلامت جسمی زنان، برای بررسی علت ریشهای درد پریود به پزشک مراجعه نمود. در این مقاله راهکارهای ساده و در دسترس را برای کنترل بهتر درد پریود با شما در میان میگذاریم.
نوشیدن آب
نفخ معده در دوران پریودی یکی از دلایل تشدید کنندۀ درد و گرفتگی دوران قاعدگی است. با نوشیدن آب کافی میتوانید نفخ معده را تسکین داده و درد پریودی را کنترل نمایید. همچنین نوشیدن آب گرم موجب افزایش جریان خون در بدن شما میشود. جریان خون موجب ریلکس شدن و شل شدن عضلات میگردد و در نتیجه درد ناشی انقباضات رحمی بهبود خواهد یافت.
دمنوشهای گیاهی
دمنوشهای گیاهی بسیاری وجود دارد که دارای خاضیت ضد التهاب و ضد اسپاسم میباشد. گیاهان دارویی مفید مانند بابونه، رازیانه و زنجبیل که به صورت دم شده قابل مصرف هستند، با خاصیت ضد اسپاسم خود، انقباضات عضلات رحم را آزاد ساخته و درد قاعدگی را تسکین میدهند. همچنین استفاده از دمنوشهای گیاهی میتواند در کاهش استرس، احساس آرامش و رفع کم خوابی در دوران قاعدگی نیز مفید باشد.
رژیم غذایی سالم
برخی از خوراکیها خاصیت ضد التهابی دارند. مواد غذایی ضد التهاب مانند زردچوبه، آناناس، گوجه، توت، زنجبیل و سیر در تسکین درد پریودی موثر هستند. رژیم غذایی سالم و ضد التهاب با کمک به جریان خون، انقباضات رحم را آرام نموده و موجب تسکین عوارض ناشی از آن در دوران قاعدگی میگردد.
برعکس خوراکیهایی نیز وجود دارد که موجب التهاب میگردند. اگرچه بسیاری از افراد در دوران پریودی به غذاهای شور و چرب علاقه نشان
میدهند، اما در حقیقت مصرف خوراکیهای جاوی قند، چربی ترانس و نمک موجب ایجاد نفخ و التهاب و انقباضات بیشتر رحمی میگردد. پس اگر در دوران پریودی هوس سیب زمینی سرخ شده داشتید، حواستان را جمع کنید که این هوس را با مصرف خوراکیهای سالمی چون میوهها و آجیل بدون نمک کنترل نمایید.
مکملهای غذایی
در دوران قاعدگی برخی از مکملها بسیار مفید هستند. ویتامین D موجب جذب بیشتر کلسیم میشود که به کاهش التهاب کمک میکند. امگا3، منیزیم و
ویتامین E نیز در کاهش التهاب و تسکین درد پریودی مفید هستند. بهتر است در طول ماه از مکملها استفاده نمایید تا در دوران قاعدگی شرایط جسمانی بهتری داشته باشید و درد کمتری تجربه نمایید.

گرم کردن
گرما موجب شل شدن عضلات و بهبود جریان خون میشود. اگر دچار گرفتگی و درد پریود هستید گرما را امتجان نمایید. کیسه آب گرم، پد گرم کننده، دوش آب گرم و یا استراحت در وان آب گرم برخی از روشهایی هست که میتوانید با گرم کردن درد خود را تسکین دهید.
قطع مصرف کافئین
کافئین موجب تنگ شدن رگهای خونی و در نتیجه انقباض و گرفتگی بیشتر عضلات و رحم میگردد. بهتر است در دوران پریودی از مصرف خوراکیهای کافئیندار مثل قهوه اجتناب نمایید.
ورزش
اگر احساس درد پریود دارید احتمالا ورزش آخرین گزینهای است که در ذهنتان نقش میبندد. اگرچه حرکت در این شرایط سخت به نظر میرسد اما مطالعات به اثبات رسانده است که حتی ورزش ملایم نیز میتواند مقدار مطلوبی اندورفین آزاد سازد. اندورفین درد را کاهش میدهد، گرفتگی عضلات را تسکین میدهد و احساس خوشبختی در مغز را القا مینماید. پس هرچقدر هم برایتان سخت است، اما سعی کنید به طور مستمر و به ویژه در زمان قاعدگی ورزش نمایید.
در ورزش یوگا حرکات کششی، سبک و سادهای وجود دارد که میتواند در تسکین درد پریودی نقش بسزایی ایفا نماید. پیاده روی ساده نیز میتواند شما را از شر درد و گرفتگی قاعدگی رها سازد. فقط کافی است پانزده دقیقه برای سلامت خود وقت بگذارید و ورزش ملایم انجام دهید. تاثیر آن در تسکین دردهایتان معجزه بخش است.

کنترل استرس
به نظر میرسد استرس موجب افزایش گرفتگی عضلات میگردد. تکنیکهایی برای کاهش استرس موجود است که ممکن است یک یا چند تکنیک بیشتر با روحیات شما سازگار باشد. مراقبه، یوگا، تنفس عمیق و غیره از جمله روشهای تسکین دهندۀ استرس میباشند. میتوانید در مکانی امن و آرام، چشمان خود را ببندید و نفسهای عمیق بکشید. سعی کنید ذهن خود را به سکوت و آرامش فضایی که در آن قرار گرفتهاید متمرکز سازید.
ماساژ درمانی
مطالعات نشان میدهد ماساژ درمانی به میزان قابل ملاحظهای درد قاعدگی را در زنان مبتلا به آندومتریوز کاهش میدهد. ماساژ رحم را آرام ساخته و اسپاسم آن را بهبود میبخشد. اگر گرفتگی عضلانی و درد شکمی زیادی در این ایام تجربه میکنید میتوانید ماساژ متمرکز بر ناحیۀ شکم را امتحان کنید. علاوه بر ماساژ شکم، ماساژ کل بدن نیز به دلیل کنترل و کاهش استرس و ایجاد احساس آرامش میتواند در رفع گرفتگی و اسپاسم قاعدگی و درنتیجه کاهش درد پریودی کمک بسزایی نماید.
طب مکمل
طب سوزنی، طب سنتی، گیاه درمانی، طب فشاری، هومیوپاتی و غیره از جمله روشهای بیخطری هستند که در بسیاری از افراد موجب کاهش تنشهای عضلانی، بهبود جریان خون و تسکین درد دوران قاعدگی میشود.
اگر دردتان با این تکنیکها تسکین نیافت، بهتر است از یک متخصص بخواهید وضعیت سلامت رحم و تخمدانتان را بررسی نماید. همچنین گاهی اوقات پزشک معالج شما با هورمون تراپی بسیار ساده و حتی با تجویز داروهای ضد بارداری، میتواند سطح هورمونهایتان را به تعادل رسانده و درد قاعدگی شما را درمان نماید.