کرونا

کرونا

 

از بیماری کرونا چه باید بدانیم؟ 

بیماری کرونا یک بیماری ویروسی است که از انتقال ویروس کووید19 (covid19) بین افراد انتقال می‌یابد. این ویروس میتواند در میزبان‌های مختلف بیماری تنفسی خفیف تا حاد را ایجاد نماید. برخی از مبتلایان به ویروس کرونا ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و برخی مبتلایان نیز متاسفانه در پی ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. 

شدت بیماری در افراد مختلف به فاکتورهای سنی، و شرایط سلامت عمومی فرد مبتلا ارتباط دارد. بیماری‌های زمینه‌ای مثل سرطان، دیابت، نقص ایمنی، مشکلات قلبی و بیماری‌های تنفسی میتواند انواع شدیدتری از بیماری کرونا را در فرد مبتلا ایجاد نماید. 

ویروس کرونا (COVID19) در هنگام سرفه، عطسه فرد آلوده و عمدتا از طریق قطرات بزاق یا ترشح بینی فرد مبتلا پخش می‌شود. بنابراین مهم است با رعایت نکات بهداشتی مثل عطسه کردن در آرنج خمیده، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و حفظ قرنطینه پس از آگاهی از احتمال بیماری تا حد امکان به این ویروس اجازۀ انتقال به میزبان جدید داده نشود. 

پیشگیری از کرونا چگونه است؟ 

برای جلوگیری از ابتلا به کرونا و نیز پیشگیری از انتقال ویروس کووید19 به افراد دیگرر ، موارد زیر را انجام دهید: 

· دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید. 

· چنانچه به آب و صابون دسترسی ندارید حتما دستهایتام را با شوینده‌های حاوی الکل ضد عفونی نمایید. 

· حداقل 1 متر فاصله بین خود و دیگران داشته باشید. 

· از دست زدن به صورت خودداری کنید. 

· هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را بپوشانید. 

· اگر حالتان بد است در خانه بمانید. 

· از استعمال سیگار و سایر فعالیت هایی که باعث ضعیف شدن ریه ها می شوند خودداری کنید. 

· با اجتناب از سفرهای غیرضروری و دوری از گروه های بزرگ ، فاصله فیزیکی و اجتماعی را حفظ کنید. 

 

علایم بیماری کرونا چگونه است؟ 

بیماری کرونا یا ویروس کووید 19، به طرق مختلف روی افراد اثر می‌گذارد. بیشتر مبتلایان به کرونا، درگیر سطح خفیف تا متوسط این بیماری می‌شوند و بدون نیاز به بستری در بیمارستان بهبود می‌یابند. اما برخی دیگر ممکن است انواع شدید و نارسایی‌های حاد تنفسی را تجربه نموده و جهت درمان به مداخلات تخصصی و بستری در بیمارستان احتیاج پیدا می‌کنند. 

تب، سرفه خشک، احساس ضعف و خستگی از علائم شایع این بیماری است. برخی افراد نیز ممکن است دچار درد، اسهال، التهاب و قرمزی چشم، سردرد، بثورات پوستی و از دست دادن حس بویایی و چشایی شوند. 

احساس درد و فشار در قفسه سینه، دشواری در تنفس، عدم توانایی در تکلم و حرکت جزو علائم جدی بیماری کرونا محسوب است. چنانچه هریک از این علائم بروز یابد، بیمار باید فورا به دنبال مراقبت پزشکی باشد.  

 

کی به پزشک مراجعه شود؟ 

به توصیۀ سازمان بهداشت جهانی، افرادی که علائم خفیف دارند بهتر است بیماری خود را در خانه مدیریت نمایند. به این ترتیب هم فرصت استراحت برای بیماران فراهم است و هم خطر انتقال کرونا از بیمار به سایرین کم می‌شود. همچنین در شرایط پاندمی امکانات بیمارستان‌ها باید در دسترس افراد با بیماری شدیدتر باشد. 

چنانچه علائم جدی بیماری مشاهده گردید باید فورا با پزشک مشورت نمایید. در اغلب موارد در شرایط پاندمی توصیه میشود در مراحل اولیه از مشورت غیر حضوری (تلفنی یا آنلاین) استفاده شود و در موارد جدی و خطرناک حضورا به مراکز درمانی مراجعه شود. 

مدت زمانی که ممکن است علائم بیماری ظاهر شود از 1 تا 14 روز است و در برخی منابع این دورۀ کمون، 5 تا 6 روز ذکر شده است. در نتیجه همواره بهترین راه پیشگیری از آن است. استفاده از ماسک، رعایت فاصلۀ اجتماعی و شستن منظم دست‌ها از جمله مهمترین فاکتورهای پیشگیری هستند. چراکه ممکن است در این مدت، از افرادی که از نظر ظاهری کاملا سالم و بدون علامت هستند بیماری بگیرید.  

 

کلام آخر 

بیماری کرونا یکی از جدیدترین بیماری‌هایی هست که نوع بشر با آن دست و پنجه نرم می‌کند. به همین دلیل شواهد علمی پیرامون آن مدام در حال تغییر است. دانشمندان نیاز به مدت زمان بیشتری دارند تا بتوانند رفتار ویروس کووید را پیشبینی نمایند. به همین دلیل لازم است جهت کسب اطلاعات به روز، به سراغ مراجع معتبری چون سازمان بهداشت جهانی برویم و تازه‌های این بیماری را رصد نماییم.